Monday, 30 January 2012

Lagu meroyan saye..

Ombak rindu


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku


Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

P/s :Lagu yang sering jadi peneman saye di kala memandu.. Sgt best and touching lagu ni.. Dan ajaibnya tentang lagu ni, airmata saye akan automatik mengalir dgn laju tiap kali mendengarnya.. X ade sebab yg pasti.. tp saye menjadi sangat emosional hampir2 meroyan la jugak..

Hidup..

"Perjalanan hidup ini tidaklah seindah impian dan harapan.  Seandainya kita menyedari hakikat kehidupan pasti diri kita tidak tenggelam dalam khayalan.  Impian dan harapan yang keterlaluan sehingga lupa pada qada dan qadarnya."

Salahkah jikalau kita punya impian??? Atau salahkah kita kerana membiarkan diri terus tenggelam dalam khayalan??? Seringkali impian dan harapan saye tkubur demi berkorban utk kepentingan org lain.. Tp sampai bila??? Sampai bila harus saye pendamkan kekecewaan ini??? Mungkin saya dilahirkan untuk berkorban dan terus terkorban..

"Tidak semua yang kita ingini mampu kita perolehi sebagaimana tidak semua yang kita perolehi adalah yang kita inginkan."

Sunday, 22 January 2012

Tabahlah wahai hatiku

Luka dijari nampak berdarah.. luka di hati x siapa yg tau.. Ada.. Satu2nya yang maha mengetahui. Allah S.W.T.. Sesungguhnya hanya Dia yg mengetahui hati dan perasaan aku.. Seringkali aku merasa sakit.. Sakitnya ujian yg Dia dtgkan buat aku.. Seringkali juga aku bertanya, mengapa aku yg DIA pilih untuk menerima semua kesakitan ini.. Astaghfirullahalazim.. Tersedar aku kembali.. Mengapa meski aku merungut atas apa yg ditakdirkan untuk aku? Seharusnya aku panjatkan syukur kerana DIA masih menyayangi aku lantas ingin mengujiku.. DIA mahukan aku untuk membina kekuatan rohani dan jasmaniku.. DIA mahu aku benar2 berada di landasan-NYA.. Ya Allah.. Ampunkan aku atas kesilapan ini.. Kau tabahkanlah hatiku untuk meneruskan perjalanan hidup yg telah Engkau takdirkan buat aku.. Kau tetapkanlah pendirian dan rasa cintaku padanya.. Sesungguhnya aku insan serba kekurangan.. Siapalah aku untuk mempersoalkan takdir yang telah kau tetapkan..Siapalah aku untuk menolak ujian yang Engkau aturkan..

Nabi s.a.w bersabda: "Tidak ada seseorang Islam yang ditimpakan sesuatu yang menyakiti, iaitu penyakit atau lainnya, melainkan Allah gugurkan dengan sebab itu dosa-dosanya, sebagaimana pokok menggugurkan daunnya (pada musimnya yang tertentu)."

 
Abdullah bin Mas'ud r.a

~ Siapalah aku untuk meminta2??? Siapalah aku untuk menentukan semua yg terjadi seperti yg aku mahukan.. Siapalah aku???~

Saturday, 21 January 2012

Diriku diintip pulak..

Syyhhh!!!!  Saye nk bisik ni..sejak akhir2 ni saye diintip la.. Semua rahsia saye dah terbongkar.. alamak!!! Cmne saye nk cover nnt?? Awak.. nape intip kite.. pasni kite da xbley tulis macam2 dah. nnt awak tau rahsia kite. Malu kite td.. Pasni nk wat blog lain la.. Bley ke? hahaha To Awak : Jangan intip saye hokeyyy..

Friday, 13 January 2012

4 hari tanpa kamu...

Semalaman diselubungi perasaan tidak tenteram.. Hati saye rase berdebar-debar sgt..xtau nape. Saye cuba isikan mase dgn aktiviti2 x berfaedah saye. Ikowtkan hati ni saye nk je kaco si DIA, tp x smp ati rasenye.. Esok saye akan konvo buat kali ke-3 ye kawan2.ha3. Nebes plak. Majlis konvo memakan mase pagi smp petang. Terputus hubungan hampir sehari la jawabnya nanti..Huwargh..

Thursday, 12 January 2012

3 hari tanpa kamu..

Lagu paling "touching" utk malam ni..

Menapak jalan yang menjauh
Tentukan arah yang ku mau
Tempatkan aku pada satu peristiwa
Yang membuat hati lara

Didekat engkau aku tenang
Sendu matamu penuh tanya
Misteri hidup akankah menghilang
Dan bahagia di akhir cerita

Cinta.... tegarkan hatiku
Tak mau sesuatu merenggut engkau
Naluriku berkata
Tak ingin terulang lagi
Kehilangan cinta hati
Bagai raga tak bernyawa

Aku..... junjung petuahmu
Cintai dia yang mencintaiku
Hatinya dulu berlayar
Kini telah menepi
Bukankah hidup kita akhirnya harus bahagia

Didekat engkau aku tenang
Sendu matamu penuh tanya

Misteri hidup akankah menghilang
Dan bahagia di akhir cerita

Cinta.... tegarkan hatiku
Tak mau sesuatu merenggut engkau
Naluriku berkata
Tak ingin terulang lagi
Kehilangan cinta hati
Bagai raga tak bernyawa

Aku..... junjung petuahmu
Cintai dia yang mencintaiku
Hatinya dulu berlayar
Kini telah menepi
Bukankah hidup kita akhirnya harus bahagia

Bagaimanapun hidup hanya cerita
Cerita tentang meninggalkan dan yang ditinggalkan

Cinta........... 


Malam ni saye xde mood membebel disebabkan jiwa kacau..

p/s: thanx to http://www.liriklagumuzika.com

Wednesday, 11 January 2012

2 hari tanpa kamu..

Pejam celik, pejam celik da masuk hari ke 2 DIA di sana. Saye sentiasa mengharapkan DIA sihat dan terus bersemangat.. Kesian saye pd DIA.. DIA mengadu letih dan mengantuk..mana taknye, selepas subuh dah bermula aktiviti smp la ke mlm.11.30 mlm brula blk ke bilik.. Td DIA col saye..(mood:happy+cdey lg). Sayu dgr suara DIA yg keletihan. Jgn asthma DIA dtg, sudah.. Saye makin merindui DIA.. DIA yg selalu menyakat saye.. DIA yg sering wat saye ketawa.. dan DIA jgk yg wat saye nangis..(saye kan emo).. Hari ni saye menangis lg..xtahu nape, air mata saye sgt murah untuk DIA..asyik berlinang aje..(byk sgt air mata kowt). DIA maybe x perasan, sbb saye selalu selsema. So DIA tanye:-Syg selsema ye?? Saye terpaksa mengiyakan je kata2 DIA utk cover diri.. Mata pown da berpinar ni, lebey baik saye tdo dlu..sok saye ade misi besar..hahaha

p/s :- I miss u bb..

Tuesday, 10 January 2012

1 hari tanpa kamu..

Semalam hari yg gembira+cdey utk saye.. nape? Semalam 1st day DIA mendaftar kt maktab di Jitra..Saye bangga sgt dgn DIA. Setelah puas menanti, akhirnya DIA dpt jgk apa yg DIA inginkan..Saye tau, DIA mmg cintakan sgt kerjaya perguruan ni. Maybe sbb parents DIA both pown teacher. Dgn ini secara rasminya kami dipisahkan oleh jarak.. Smlm sedar x sedar saye dah pown nangis. Saye pown confius samede saye nangis sbb gembira atau cdey. maybe sbb kedua2 nye kowt..Ipoh dgn Jitra xdela jauh mane pown.. tp saye rase cm jauuuhh sgt..hurm.. Dalam DIA busy, sempat jgk DIA sms saye.. walopun sms DIA pendek2 je, saye fhm.. Orientasi la katakan.. Suka or tidak saye harus FAHAM!! Orang ckp, cinta itu memerlukan pengorbanan. So, x salah kalo saye berkorban hati n perasaan untuk DIA kan? Seboleh2 nya, saye xmau air mata saye tumpah tika berbual dgn DIA. Saye xnk DIA lemah dan hilang semangat.. Sebelum tidur saye anta 1 sms utk DIA. Balasan drpd DIA:-


  B berjuang untuk mase dpn kita jgk nnt.mekasih sbb faham. i love u mucukk....mmuuaahh!!!gudnite 
                                                                   
10/01/2012  
0:35

Sunday, 8 January 2012

Selamat malam cintaku..

Hari ni aku x bape sihat. maybe food poisoning. tp Alhamdulillah, xla kronik mne pown. aku still bley wat keje. Cuma selera makan aku xde sejak smlm..hurm.. Td aku sje2 menghegehkan diri konon2 nk derma darah, tp malang bg aku sbb x layak ye. Doctor ckp paras hemoglobin aku rendah. Kne makan bayam byk2. Kang ade jgk yg jd popeye. Die ckp aku kurang zat besi (pasni aku makan besi2 buruk kt kel+++ botol 2,ciapla).Maka dgn itu terbatal la niat suci aku nk menderma darah. huwargghh.. Ok, kte tka topik lain plak. td br je bergayut dkt phone dgn si DIA. Esok, hidup DIA akan berubah.. yela, DIA da kembali ke dunia STUDENT. Hu3.. Gembira + sedey.. Pasni sunyi la aku. DIA mst akn sibuk dgn segala exam n assaignment punya. Aku da start fikir mcm2..dan tetibe jgk lagu ni cross my mind..hurm.. utk DIA, syg suka lagu ni sgt2.. Selamat malam cintaku..Semoga hari esok lebih bermakna buat diri kita..

Hariku, harus dipenuhi dengan kehadiranmu sayangku
Fikiranku, hanya dipenuhi dengan senyumanmu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa di sisiku sayangku
Berikanku hanya satu hanya satu lagu

Hariku, harus dipenuhi dengan kemanjaanmu cintaku
Fikiranku, hanya dipenuhi dengan suaramu divaku
Alangkah indah jika dirimu sentiasa di sisiku sayangku
Berikanku hanya satu hanya satu lagu

Saturday, 7 January 2012

Melayu owh melayu...

Melayu owh melayu.. mmg cmni agknya sikap melayu. nk ckp lebih2, aku pown melayu gak. 1 je yg aku cukup x berkenan dgn sikap org melayu ni, PHD nye tinggi2 n kuat2 belaka. Sabar jela.. jenuh aku mengucap. iyela, ikutkan hati marah aku ni mmg aku sekeh2 pale si pemegang PHD melayu ni. Mana tak nye, aku ckit pown x cuit ko, tiba2 aku plak ko jd kan isu.. Ntah apela ko x puas ati dgn aku agaknya? tp yg peliknya ko xnk plak ckp dpn2 aku.. ko ckp2 blkg ape yg ko dpt? Bukan nk tunjuk baikla, tp aku bkn xtau kisah idup ko yg x brape semiyak 2. Latar blkg ko bkn baik pown. tp ats perikemanusiaan dan sikap x suka menghukum aku ni, aku layan ko elok2 same rata cm owg lain. Tp ko tikam aku dr blkg jgk ye..Ape bende le ko ni pompuan oii.. Dahla ko curi duit aku, tp aku ni diamkan aje.. Kononnya nk tutup aib ko, xnk keruhkan hubungan kt tmpt keje dgn ko. Prinsip aku senang je, kalo sekali ko buat baik dgn aku 100 kali ganda aku buat baik dgn ko. Tp kalo sekali ko buat jahat dgn aku, 1000 kali ganda aku jahat dr ko. Esok jgn ko tanye nape aku dingin dgn ko. Ko x kenal aku lg.. kalo ko pandai menari, aku plak jauh lbey pandai shuffle ikowt rentak ko..haaa...geram aku tau.. Subhanallah.. Sabar..sabar..sabar..

Friday, 6 January 2012

Cinta sehujung kuku

Malam ni sy xde mood nk membebel. Cuma nk share pasal 1 cite ringkas yg sy baca dr Mukabuku td.. Kak Mai tag saye, thanx ye akak. Saya suka dgn cite ni..touching n nk menitik air mate(emo lebey). So meh kte same2 baca cite ni ok.. Siap2 amek tisu k..

Pada suatu masa, tinggal sepasang suami isteri yang saling menyayangi
Pada suatu hari, si isteri membuat satu permintaan kepada suaminya untuk hidup tanpa dirinya. Dia meminta kepada suaminya untuk tidak menghubungi dia langsung  selama sehari..
Si isteri berkata kepada suaminya, “Bila abang dapat melepasi syarat  itu, saya akan mencintai abang selamanya”. 
Si suami bersetuju. Seharian dia tidak sms dan menelefon isterinya tanpa dia mengetahui bahawa isterinya hanya memiliki 24 jam untuk hidup, kerana si isteri terkena kanser..
Keesokan harinya si suami itu pulang ke rumah.
Air matanya menitis  melihat isterinya sudah terbaring dengan surat di tangan yang bertulis “Kamu berjaya sayang, bolehkah kamu lakukan perkara itu setiap hari..? Saya mencintai kamu selamanya..”
Jangan Mencintai Seseorang Setinggi Langit Kerana Langit Boleh Runtuh..
Jangan Mencintai Seseorang Sedalam Lautan Kerana Lautan Boleh Surut..
Jangan Menintai Seseorang Sebesar Dunia Kerana Dunia Boleh Hancur…
Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung Kuku,
Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, Ia Akan Selalu Tumbuh….


Thursday, 5 January 2012

Hari Nan Indah..

Hi sume.. saye baru je balik dari jalan2 dgn si DIA.. Alangkah bahagianya..tp... untuk sementara je.. maybe ni kali terakhir kami berpeluang jalan2 cmtu.. pasni DIA dah duk jauh dari saye.. X ada lg istilah Weekly Dating utk saye.. sob..sob.. Macam mana la agaknya saye nk tempuh ari2 mendatang ni kan.. Alangkah bosannya saye nnt.. Rutin saye, pg keje then blk keje jela nmpk gayanye..
kami pegi Gunung Lang..

Alamak dahi DIA sekerat la plak..

2 + another 2 kt blkg..

Muncung tikus mondok..cian DIA, mata xnmpk cikit je..hahaha

Lagi..Sekerat aje..




Wednesday, 4 January 2012

Mukadimah 2012

Assalamualaikum w.b.r Akhirnya siap juga blog saya ni, Permaisuri Si Giant.. Alhamdulillah..huh.. Penatnye..hihihi.. Starting arini saya akan selalu meng"update" blog saya @ dlm kata lainnya menjadi blogger tegar..hahaha.. Saya cipta blog ni khas utk insan yg bermakna dalam hidup saya iaitu DIA.. 2 ari lagi DIA bakal meninggalkan saya..hukhuk.. Sedeynya rasa ati ni.. walopun xdela jauh mane DIA pergi, tapi saya rasa mcm sebahagian besar dari diri saya dibawa pergi oleh DIA..  Demi masa depan kami bersama, saya rela dlm paksa..boley ke cmtu??? hurm.. Untuk DIA, semoga berjaya. Dari jauh saya mendoakan keselamatan dan kejayaan DIA.. Harapan saya moga DIA setia pada saya.. Sesungguhnya jodoh itu kuasa Allah Taala, sekiranya sudah ditakdirkan kami akan bersama maka bersamalah kami sehingga dijemput Sang Pencipta.. InsyaAllah.. Amin..